Inna nazwa polska; wieloszpon malajski
Nazwa angielska; Malayan Peacock-Pheasant
Nazwa niemiecka; Malaiischer Pfaufasan
Nazwa rosyjska; Малазийский Павлиний Фазан
Podgatunki: nie ma
Występowanie; Malezja.
Status w Hodowli ptaków; bardzo rzadki.
Rozmnażanie; w drugim roku, monogamiczny.
Ilo¶ć jaj; 5-12 jaj
Czas wysiadywania, inkubacja; 27-28 dni dni
Pożywienie; przeważnie różne czę¶ci ro¶lin, owoce, nasiona i rożne drobne owady.

Fotografia zrobiona u hodowcy w Niemczech

wieloszpon pawi

link do strony z opisem

http://www.birdlife.org
© Tragopan Polska