Nazwa angielska; Bronze-tailed Peacock-Pheasant
Nazwa niemiecka; blutfasan
Nazwa rosyjska; Суматранский павлиний фазан
Podgatunki:
Polyplectron chalcurum chalcurum
Polyplectron chalcurum scutulatum
Występowanie; Sumatra
Status w Hodowli ptaków;
Krótki opis;
Rozmnażanie; w drugim roku, monogamiczny.
Ilość jaj; 2 jaj
Czas wysiadywania, inkubacja; 22 dni
Pożywienie; przeważnie różne części roślin, owoce, nasiona i rożne drobne owady.

Link do opisu gatunku i fotografii

http://www.birdlife.org
http://www.gbwf.org

wieloszpon brązowy
© Tragopan Polska